KIA. PRVI PO KVALITETI.

Čvrsto vjerujemo u izuzetnu kvalitetu i izdržljivost svake nove Kije koja iziđe s proizvodne trake. To potvrđujemo i najdužom evropskom garancijom za svaku novu Kiju – 7 godina za cijelo vozilo (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja kilometraže).

PRVA U POSTIGNUĆIMA.

Nešto je jasno: u Kiji smo strastveno zavisni od kvaliteta i njegovih stalnih unapređenja. Za nas je sve drugo potpuno neprihvatljivo. I upravo zato možemo proizvoditi izvanredne automobile, osiguravamo izvrsnu uslugu - i zasluženo dobivamo najprestižnije nagrade.

Kia EV6 je Evropski automobil godine 2022

Inovativni potpuno električni crossover proglašen je ukupnim pobjednikom među više od šezdeset modela lansiranih 2021. Od strane 59-članog žirija koji se sastoji od vrlo cijenjenih automobilskih novinara iz 22 evropske zemlje.

Saznajte više o postignuću

PRVA ZA LJUDE.

Pri razvoju svojih vozil u Kiji vjerno sljedimo želje naših ljudi, bilo to po pitanju dizajna, sigurnosti ili udobnosti. Naši modeli su savršena kombinacija stila, prostranosti, odlične upotrebljivosti, aktivne i pasivne sigurnosti, sigurnosti i užitka u vožnji.

MAKSIMALNA SIGURNOST - 5 ZVJEZDICA PREMA EURO NCAP-u

Vrhunski sigurnosni sistem i najnoviji materijali visoke čvrstoće osiguravaju iznimnu sigurnost. Kia je već nekoliko godina sinonim (i ne samo) za vrhunsku sigurnost, a njezini se modeli mogu pohvaliti maksimalnim ocjenama sigurnosti na testovima sudara neovisnog evropskog udruženja Euro NCAP.

PROIZVEDENO U EVROPI

Kia vozila proizvodimo u slovačkoj Žilini, jednoj od najnaprednijih i najučinkovitijih automobilskih fabrika na svijetu.

NAGRAĐENA ERGONOMIJA

Odlična opremljenost vozila i nagrađivana ergonomija s intuitivnim korištenjem prekidača na upravljaču omogućava mirnu, sigurnu i bezbrižnu vožnju.

PRVA U GARANCIJI.

U Kiji već od 2006. godine nudimo legendarnu 7-godišnju garanciju za sva vozila. Najduža Evropska garancija, koja znatno smanjuje troškove održavanja vozila i taj način dokazuje našu kvalitet.

NAJVIŠI STANDARDI

Kia vozila napravljena su u skladu s najvišim standardima automobilske industrije. To je izvanredan kvalitet koja Kiji daje takvu samouvjerenost da daje najdužu garanciju u Evropi.

PRENOSIVOST

Garancija od 7 godina prenosiva je na sljedeće vlasnike vozila pod uslovom da je vozilo održavano u skladu sa zahtjevima servisa.

CJELOVITOST

7-godišnja garancija vrijedi za cijelo vozilo, osim potrošnog materijala.

Više o garanciji

PRVA ZA OKOLIŠ

U Kiji pazimo da ostavimo minimalan otisak na okoliš i tako zaštitimo prirodu. Naša nova generacija električnih motora i motora s unutarašnjim sagorijevanjem značajno smanjuje potrošnju goriva i emisije štetnih plinova. Toga su sve svjesniji i naši kupci jer ove godine više od trećine prodaje u Evropi čine vozila s elektrificiranim pogonom.

ELEKTRIČNA VOZILA

KIA EV6 - Evropski automobil godine 2022. i Njemački automobil godine 2022. - s potpuno napunjenom baterijom kapaciteta 77,4 kWh omogućuje domet do 528 km (prema WLTP-u) s jednim punjenjem. Pogon na stražnje kotače (RWD) s jednim električnim motorom ili pogon na 4 kotača (AWD) s dva motora su tu da vas dovedu do vašeg odredišta bez obzira na vremenske prilike ili teren.

HIBRIDNI POGON

Održiva vožnja trebala bi biti što lakša i praktičnija. Zato se naši hibridi automatski i tiho prebacuju između visokoučinkovitih benzinskih motora i električne energije ili koriste kombinaciju oba. Za učinkovitije korištenje energije, naši hibridi koriste regenerativni sustav kočenja.

MOTORI S UNUTRAŠNJIM SAGORIJEVANJEM

Naši konvencionalni benzinski i dizelski motori mogu se pohvaliti iznimnim performansama, niskom potrošnjom goriva i niskim emisijama. Ovi motori također zadovoljavaju najviše evropske standarde emisije.

PRVA U RAZVOJU.

U Kiji Vam kroz inovativnost donosimo užitak u vožnji. Otišli smo korak dalje i osmislili dinamična vozila s naprednim tehnologijama, koja brinu o prirodi, uvode komunikaciju s vozilom, smanjuju rizik u saobraćaju i vode Vas u nezaboravnu vožnju. Pridružite nam se u revolucionarnoj budućnosti.