Predstavljanje Galerija Specifikacije
Predstavljanje Galerija Specifikacije

Karakteristike

+

Sistem za spriječavanje naleta (FCA)

Ako vam padne koncentracija ovaj sistem pruža trenutno upozorenje. Prepoznaje ako se ne odazovete na upozorenje i automatski koči kako bi izbjegli nesreću ili barem smanjili moguće posljedice.

+

Pametni ključ s dugmetom za paljenje/gašenje motora (Start/Stop)

Početak vaše zabavne vožnje ne može biti jednostavniji: uživajte u daljinskom otključavanju s pametnim ključem i dugmetom za paljenje motora (start/stop sistem), koje vam omogućava paljenje i gašenje motora pritiskom na dugme.

+

Sistem za upozoravanje vozača na dekoncentraciju (Driver Attention Warning)

Sistem prati različite uzorke ponašanja vozača i prepoznaje vozačevu dekoncentraciju za volanom. Ako pokazujete znakove pospanosti i dekoncentracije upozorava vas zvukom upozorenja i simbolom na armaturnoj ploči.

+

Pametno automatsko parkiranje

Ovaj sistem olakšava parkiranje, koje je sada lakše neko ikad. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore, koji vam pomažu kod paralelnog, pravougaonog parkiranja, a i kod parkiranja pod uglom. Sve što trebate učiniti je da kontrolišete pedalu za kočenje i gas i prebacite u rikverc.

+

Sistem za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Keeping Assist)

Ovaj sistem koristi kameru na vjetrobranskom staklu pomoću koje prati podne oznake na putu. Ako počnete napuštati voznu traku bez upotrebe migavaca, sistem vas upozorava i čak vraća vozilo na vašu voznu traku.

+

Sistem za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Following Assist)

Uglađeno i sigurno: Ovaj sistem znači veliki iskorak prema poluautonomnoj vožnji – održava vas u sredini vaše vozne trake i ujedno cijelo vrijeme kontroliše putnu brzinu vozila i razdaljinu do vozila ispred, automatski ubrzava, koči i zaustavlja po potrebi.

Porodica Ceed

Novosti

[VIDEO] Vozili smo Kia XCeed: Lijep, poletan i funkcionalan, avaz.ba

Sudeći prema pogledima prolaznika, slobodni smo zaključiti da trenutno spada u ljepše predstavnike klase gdje pripada...

Pročitajte više

Federalna.ba test: Kia XCeed, urbani crossover za one koji žele nešto drugačije

Moramo priznati da Kia sa svakim modelom vidno napreduje, kako sa modernim dizajnom tako i sa kvalitetom. Na test smo dobili urbani crossover XCeed, najnoviji član Ceed porodice. Mnogi bi naveli da je to samo obični Ceed na “steroidima”, međutim stvarnost je bitno drugačija.

Pročitajte više

PROFITIRAJ.BA: Test Kia XCeed 1.0 T-GDI EX Flow

Proteklih dana ekipa poslovnog portala Profitiraj.ba imala je priliku i konkretnije iskušati u vožnji novi XCeed 1.0 T-GDi sa srednjim paketom opreme EX Flow i cijenom od 38.990 KM koji mu daje solidan tržišni prostor u odnosu na konkurenciju.

Pročitajte više

Test vožnja

Akcijska ponuda

Novi Ceed

Kompaktan i atraktivan Ceed nudi dovoljno prostora za slobodno vrijeme i za porodičnu upotrebu. Krase ga savremeni i sofisticirani detalji te samouvjerenost i dinamičnost u vožnji, a zahvaljujući upečatljivom dizajn, nove generacije, svugdje će Vam se diviti.

već od 25.990 KM

Test vožnja

Sve Kompaktna SUV Sportski