Predstavljanje Galerija Specifikacije
Predstavljanje Galerija Specifikacije

Karakteristike

+

Sistem za spriječavanje naleta (FCA)

Ako vam padne koncentracija ovaj sistem pruža trenutno upozorenje. Prepoznaje ako se ne odazovete na upozorenje i automatski koči kako bi izbjegli nesreću ili barem smanjili moguće posljedice.

+

Pametni ključ s dugmetom za paljenje/gašenje motora (Start/Stop)

Početak vaše zabavne vožnje ne može biti jednostavniji: uživajte u daljinskom otključavanju s pametnim ključem i dugmetom za paljenje motora (start/stop sistem), koje vam omogućava paljenje i gašenje motora pritiskom na dugme.

+

Sistem za upozoravanje vozača na dekoncentraciju (Driver Attention Warning)

Sistem prati različite uzorke ponašanja vozača i prepoznaje vozačevu dekoncentraciju za volanom. Ako pokazujete znakove pospanosti i dekoncentracije upozorava vas zvukom upozorenja i simbolom na armaturnoj ploči.

+

Pametno automatsko parkiranje

Ovaj sistem olakšava parkiranje, koje je sada lakše neko ikad. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore, koji vam pomažu kod paralelnog, pravougaonog parkiranja, a i kod parkiranja pod uglom. Sve što trebate učiniti je da kontrolišete pedalu za kočenje i gas i prebacite u rikverc.

+

Sistem za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Keeping Assist)

Ovaj sistem koristi kameru na vjetrobranskom staklu pomoću koje prati podne oznake na putu. Ako počnete napuštati voznu traku bez upotrebe migavaca, sistem vas upozorava i čak vraća vozilo na vašu voznu traku.

+

Sistem za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Following Assist)

Uglađeno i sigurno: Ovaj sistem znači veliki iskorak prema poluautonomnoj vožnji – održava vas u sredini vaše vozne trake i ujedno cijelo vrijeme kontroliše putnu brzinu vozila i razdaljinu do vozila ispred, automatski ubrzava, koči i zaustavlja po potrebi.

Porodica Ceed

Novosti

Novi Kia CEED: Bio je dobar, sad je još bolji!, automobili.ba, 21.3.2019.

Svi brendovi automobila na osnovu opredjeljenosti za sport, dizajn ili sigurnost zauzimaju jasan kurs, a svaki automobil dobija svoj jasan karakter. Kia to radi malo drugačije. Kia osluškuje tržište i proizvodi automobile za koje se kupci u konačnici odlučuju. 

Pročitajte više

Kia Ceed napravila dar mar u klasi pobijedivši novog Focusa, Golfa i društvo
jutarnji.hr, 08.01.2019

KIA CEED NAPRAVILA DAR MAR U KLASI POBIJEDIVŠI NOVOG FOCUSA, GOLFA I DRUŠTVO s tri različita motora na tri usporedna testa njemačkog Auto bilda!

Pročitajte više

Za volanom nove generacije najomiljenijeg Korejca - Svi detalji nove Kije Ceed!
jutarnji.hr, 22.06.2018

Kia sada igra na kartu kvalitete i već uigrane marke koja nudi garanciju na svoje proizvode.

Pročitajte više

Test vožnja

Akcijska ponuda

Potpuno novi Ceed

Najprodavaniji model brenda Kia, Ceed, odmah je po dolasku oduševio Evropu. U usporednom testu Auto Bilda pomeo je svu konkurencija, zbog čega ga je čuveni njemački magazin proglasio novim brojem jedan u svom razredu.

već od 288 KM/mjesečno

Test vožnja Katalog

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi