Predstavljanje Galerija Specifikacije
Predstavljanje Galerija Specifikacije

Karakteristike

+

Sistem za spriječavanje naleta (FCA)

Ako vam padne koncentracija ovaj sistem pruža trenutno upozorenje. Prepoznaje ako se ne odazovete na upozorenje i automatski koči kako bi izbjegli nesreću ili barem smanjili moguće posljedice.

+

Pametni ključ s dugmetom za paljenje/gašenje motora (Start/Stop)

Početak vaše zabavne vožnje ne može biti jednostavniji: uživajte u daljinskom otključavanju s pametnim ključem i dugmetom za paljenje motora (start/stop sistem), koje vam omogućava paljenje i gašenje motora pritiskom na dugme.

+

Sistem za upozoravanje vozača na dekoncentraciju (Driver Attention Warning)

Sistem prati različite uzorke ponašanja vozača i prepoznaje vozačevu dekoncentraciju za volanom. Ako pokazujete znakove pospanosti i dekoncentracije upozorava vas zvukom upozorenja i simbolom na armaturnoj ploči.

+

Pametno automatsko parkiranje

Ovaj sistem olakšava parkiranje, koje je sada lakše neko ikad. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore, koji vam pomažu kod paralelnog, pravougaonog parkiranja, a i kod parkiranja pod uglom. Sve što trebate učiniti je da kontrolišete pedalu za kočenje i gas i prebacite u rikverc.

+

Sistem za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Keeping Assist)

Ovaj sistem koristi kameru na vjetrobranskom staklu pomoću koje prati podne oznake na putu. Ako počnete napuštati voznu traku bez upotrebe migavaca, sistem vas upozorava i čak vraća vozilo na vašu voznu traku.

+

Sistem za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Following Assist)

Uglađeno i sigurno: Ovaj sistem znači veliki iskorak prema poluautonomnoj vožnji – održava vas u sredini vaše vozne trake i ujedno cijelo vrijeme kontroliše putnu brzinu vozila i razdaljinu do vozila ispred, automatski ubrzava, koči i zaustavlja po potrebi.

Porodica Ceed

Novosti

Najbolji Ceed? Kia XCeed 1.0 T-GDI! Auto.ba, 18.1.2020.

Novinari portala auto.ba odabrali su najboljeg Ceed. Po njihovom mišljenju, najbolji Ceed je novi Xtravagantni Kia XCeed!

Pročitajte više

AUTO TEST: Kia XCeed - A sada nešto potpuno drugačije! Automobili.ba, 30.12.2019.

Novinari web portala automobili.ba imali su priliku voziti novog Xtravagantnog XCeed-a i obići sa njim različite relacije i terene, od planina do primorja. Pročitajte njihova iskustva...

Pročitajte više

Snalažljivi gradski kompakt s vrlinama pravog terenca, Topauto.ba, 26.12.2019.

Novinari portala topauto.ba imali su priliku voziti novog xtravagantnog XCeed-a. 

Pročitajte više

Test vožnja

Sve Kompaktna SUV Sportski