Predstavljanje Galerija Specifikacije
Potpuno novi SUV Kia XCeed
#UživajUTrenutku

XCeed pobijedio T-Roca

U usporednom testu njemačkog magazina Auto Bild, Kia XCeed odnio je pobjedu nad svojim konkurentom, Volkswagen T-Rocom.

XCeed osvojio i Zlatni volan 2022

Nakon pobjede u usporednom testu, XCeed je osvojio i prestižnu nagradnu "Zlatni volan" u kategoriji "Najbolji auto za manje od 35.000 EUR".

Kia najviše za vaš novac

U nezavisnom istraživanju tržišta Best Buy Award, bosanskohercegovački kupci su marki Kia dali najviše glasova pri ocjenjivanju odnosa kvalitete i cijene.

Kia, pobjednik pouzdanosti

Kia je postala prva masovna marka koja je pobijedila u J.D. Power 2022 Vehicle Reliability Study, potvrdivši vrhunsku kvalitetu svojih vozila.

Boje

{{spinner.loading_percent}} %
Pokreni 360° pogled
BOJE {{ selected_color.name }}

Karakteristike

Radarski tempomat (SCC) s funkcijom kreni/stani

Korištenjem kamere i radara, radarski tempomat kontroliše XCeedovu brzinu i udaljenost od vozila ispred. Sistem održava udaljenost od vozila ispred sebe uz pomoć automatskog sistema za kontrolu brzine vozila. Ako vozilo ispred ubrzava, ubrzat će i XCeed do zadane brzine. Ako vozilo ispred uspori i održavanje sigurnosne udaljenosti nije moguće, sistem smanji brzinu ili u potpunosti zaustavlja vozilo. Korisna pomoć posebno u saobraćajnim gužvama.

Funkcija informisanja o ograničenjima brzine (ISLW)

Funkcija informisanja o ograničenjima brzine daje Vam sve potrebne informacije kako bi Vam pomogli da ostanete unutar ograničenja brzine. Korištenjem kamere na vjetrobranskom staklu očitavaju se ograničenja brzine i ograničenja preticanja te se informacije jasno prikazuju na navigacijskom ekranu i brzinomjeru.

Sistem za sprječavanje naleta (FCA)

FCA sistem može prepoznati vozila koja se približavaju i, opcionalno, pješake koji prelaze cestu. Uz pomoć kamere i radarskih senzora za praćenje brzine i udaljenosti između vozila upozorava vozača u slučaju rizika sudara aktivirajući vizualno upozorenje. U kombinaciji s dodatnom detekcijom pješaka, volan također vibrira. Ako nema reakcije vozača, automobil automatski koči kako bi izbjegao ili ublažio nesreću

Upozorenje o mrtvom uglu (BCW)

Sistem upozorenja o mrtvom uglu ima radarske senzore koji prate mrtvi ugao i upozoravaju Vas na dolazeće automobile prikazujući simbol na bočnom retrovizoru.

Sistem za pomoć pri parkiranju (SMART PARKING ASSIST)

Sa sistemom za pomoć pri parkiranju, ono se čini nevjerojatno lakim. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore kako bi vam pomogli s paralelnim, nagibnim i okomitim parkiranjem. Sve što trebate učiniti je držati kočnicu, gas i mjenjač - sistem se brine za upravljanje. Čak vam može pomoći da se izvučete iz paralelnih parking mjesta.

Automatsko gašenje dugih svjetala (HBA)

Kada to situacija dopušta, XCeed automatski prelazi na duga svjetla. Kada kamera u vjetrobranskom staklu noću prepozna nadolazeća svjetla drugih vozila, HBA sistem automatski prelazi na kratka svjetla da ne bi zaslijepila druge vozače.

Porodica Ceed

Novi Ceed Sportswagon

Saznajte više

Novi ProCeed

Saznajte više

Test vožnja