Predstavljanje Galerija Specifikacije
Potpuno novi Kia Niro EV

Boje

{{spinner.loading_percent}} %
Pokreni 360° pregled
BOJE {{ selected_color.name }}

Sigurnosne funkcije

Manje brige, više užitka

Kia Niro elektrifikovana porodica nudi paket DriveWise Advanced Driver Assistance Systems koji sigurnost putnika i pješaka čini najvažnijom. Pomažući vozaču da ostane fokusiran i informisan za volanom, kvalitetno vam omogućava da ostanete oprezni i pazite na potencijalne opasnosti. Otvara se mjesto za pravo uživanje u vožnji.

Učinite vožnju autocestom jednostavnom

Dizajniran za vožnju bez napora na autocestama, HDA automatski održava razmak između Nira i drugog vozila ispred te ga drži u sredini trenutne trake na autocesti. U isto vrijeme, kontroliše upravljanje, ubrzanje i usporavanje dok ste u traci.

Lahko manevrisanje, čak i izvan vašeg Nira

Uz pomoć ovog sistema možete manevrisati na parking mjestu ili van njega čak i ako niste u automobilu – savršeno za uska parking mjesta. Koristeći svoj ključ, možete sigurno pomicati vozilo u ravnoj liniji, u prostor ili iz njega. Vaš Niro će automatski zakočiti ako otkrije prepreku.

Head-Up displej

Sve što trebate znati je u vašem vidnom polju. Niro Head-Up displej projektuje informacije vezane za vozača na vaše vjetrobransko staklo i postavlja uputstva iz navigacijskog sistema na ceste ispred vas. Također vam daje do znanja ako izlazite iz svoje trake i detektuje vozila ispred vas.

Premium sjedište za opuštanje putnika

Uvijek u najudobnijoj poziciji, pritiskom na tipku: posebno `Relaxation´ suvozačevo sjedište može se nagnuti u širok raspon različitih postavki ležećeg položaja. Smanjenje umora i maksimiziranje udobnosti, posebno na dužim putovanjima.

Inteligentno korištenje prostora

Zahvaljujući dužem i širem međuosovinskom razmaku, potpuno novi Kia Niro nudi potpuno novu dimenziju prostora i prtljažnika – uključujući 20 litara prtljažnika ispod poklopca motora. Kad god trebate smjestiti još veće stvari, zadnja sjedišta se mogu preklopiti čime dobijate do 1445 litara kapaciteta za odlaganje, u zavisnosti od modela Nira koji odaberete.

Harman/Kardon Premium zvučni sistem

Tražite najbolji kvalitet zvuka u automobilu? Harman/Kardon Premium zvučni sistem, vodeći u industriji, pruža potpuno impresivno iskustvo zabave u cijeloj kabini – sa subwooferima postavljenim ispod sjedišta, plus Clari-FITM i WuantlumLogicTM Surround Sound tehnologijom.

Bezbrižnost pri vožnji unazad

Nećete imati neugodnih iznenađenja kada izađete unazad sa parking mjesta ili prilaza. Ovaj vas sistem upozorava ako se tokom vožnje unazad otkrije opasnost od sudara sa pješacima ili objektima. Ako se rizik poveća čak i nakon upozorenja, pomaže automatsko zaustavljanje vozila.

Sigurno skretanje

NSCC održava vašu zadanu brzinu i osigurava siguran razmak do vozila ispred kontrolišući ubrzanje i usporavanje. Također automatski usporava vašu brzinu na bilo kojoj krivini na temelju informacija o cesti koje pruža navigacioni sistem.

Test vožnja