Predstavljanje Galerija Specifikacije
Predstavljanje Galerija Specifikacije
Kia Ceed Sportswagon

Boje

Pokreni 360° pogled

Karakteristike

+

Sistem za spriječavanje naleta (FCA)

Ako vam padne koncentracija ovaj sistem pruža trenutno upozorenje. Prepoznaje ako se ne odazovete na upozorenje i automatski koči kako bi izbjegli nesreću ili barem smanjili moguće posljedice.

+

Pametni ključ s dugmetom za paljenje/gašenje motora (Start/Stop)

Početak vaše zabavne vožnje ne može biti jednostavniji: uživajte u daljinskom otključavanju s pametnim ključem i dugmetom za paljenje motora (start/stop sistem), koje vam omogućava paljenje i gašenje motora pritiskom na dugme.

+

Sistem za upozoravanje vozača na dekoncentraciju (Driver Attention Warning)

Sistem prati različite uzorke ponašanja vozača i prepoznaje vozačevu dekoncentraciju za volanom. Ako pokazujete znakove pospanosti i dekoncentracije upozorava vas zvukom upozorenja i simbolom na armaturnoj ploči.

+

Pametno automatsko parkiranje

Ovaj sistem olakšava parkiranje, koje je sada lakše neko ikad. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore, koji vam pomažu kod paralelnog, pravougaonog parkiranja, a i kod parkiranja pod uglom. Sve što trebate učiniti je da kontrolišete pedalu za kočenje i gas i prebacite u rikverc.

+

Sistem za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Keeping Assist)

Ovaj sistem koristi kameru na vjetrobranskom staklu pomoću koje prati podne oznake na putu. Ako počnete napuštati voznu traku bez upotrebe migavaca, sistem vas upozorava i čak vraća vozilo na vašu voznu traku.

+

Sistem za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Following Assist)

Uglađeno i sigurno: Ovaj sistem znači veliki iskorak prema poluautonomnoj vožnji – održava vas u sredini vaše vozne trake i ujedno cijelo vrijeme kontroliše putnu brzinu vozila i razdaljinu do vozila ispred, automatski ubrzava, koči i zaustavlja po potrebi.

Porodica Ceed

Novi Ceed Sportswagon

Više o modelu

Novi XCeed

Više o modelu

Novosti

TEST – KIA XCeed 1.0 T-GDI EX Flow, BIHAMK auto


Treća generacija Kije Ceed predstavlja najzrelije i najopsežnije izdanje ovog modela u 14 godina postojanja. Pored standardnih verzija, Kia je jako mudro pronašla prostora da ugura izvedbu koja se ističe među ostalima i koja zadovoljava trenutne žudnje kupaca.

Pročitajte više

Test: KIA Xceed 1.0 T-GDi – Džoker iz rukava, Carlander.ba

Kompaktni modeli decenijama su veoma popularni, ali ozbiljnu konkurenciju dobili su dolaskom SUV modela koji su postali apsolutni hit. Trendovi nalažu da su SUV modeli “must have”, ali postoji dovoljan broj kupaca koji žele ostati vjerni kompaktnim modelima, ali u nešto drugačijoj formi. Nastanak kompaktnih crossover modela pokazao se kao odličan spoj “tradicionalnih” kompakta i trendovskih SUV-ova.

KIA XCeed crossover na tržište stiže kada je većina proizvođača ponudila svoje predstavnike u ovom segmentu. Za nekoga to je kašnjenje, a za nekoga mudra odluka. Sa kakvim adutima Xceed ulazi u borbu s ozbiljnom konkurencijom čitajte u nastavku testa.

Pročitajte više

TEST: Atraktivan, a cijenom još uvijek jako poželjan, bljesak.info

Korejski automobilski par Hyundai/Kia krupnim koracima grabi ne više da ugrabi europsku i japansku konkurenciju, nego se može reći kako Korejci sada voze skupa sa konkurencijom, a ponegdje su čak i bolji. 

Pročitajte više

Test vožnja

Više mogućnosti kupovine

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani