KIA Motors Corporation

Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu.

Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje vozila u 172 države. Korporacija se posebno ponosi europskim automobilskim načinom rada. Zbog toga je sjedište korporacije Kia Motors Europe u njemačkom Frankfurtu, gdje je također i dom modernog Kijinog dizajnerskog centra.

Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u obližnjem Rüsselsheimu.

Istraživačko-razvojni centar v Rüsselsheimu, Njemačka

Sjedište korporacije Kia Motors Europe u Frankfurtu, Njemačka

Dizajn

Dizajniranje modela marke Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog dizajnera Petra Schreyera, kojeg automobilska javnost poznaje kao oca Audija TT i Volkswagen Beetle-a. Schreyer je prije dolaska u Kiju u razdoblju od 1994. do 2002. godine bio prvi čovjek Audijevog dizajna, a sve do sredine 2006. godine vodio je dizajn Volkswagena. Pogledajte video o dizajnu Europsku kreativnost Kijinog dizajnerskog centra dopunjava dizajnerski centar u Kaliforniji.

Nagrade

Kijinu izvanrednu dizajnersku nadarenost potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade. Kia je po mišljenju njemačkog Vijeća dizajnera apsolutni pobjednik natjecanja Automotive Brand Contest za najbolji automobilski dizajn.

Jedna od najsuvremenijih tvornica u Europi

Izrazito europsku orijentaciju Kia dopunjava modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina. U njenu je izgradnju korporacija Kia Motors uložila više od milijarde eura. Proizvodni kapaciteti tvornice opremljene s 500 najmodernijih robota dostiže čak 300 tisuća vozila godišnje.

Na tekućim trakama slovačke tvornice koja s ekološkim certifikatom ISO 14001 spada među ekološki najprihvatljivije objekte s naprednim upravljanjem proizvodnjom i otpadom, nastaje velika većina europskom tržištu namijenjenih modela - cee'd, vrhunski sportski terenac Sportage i svestrani monovolumen Venga.

Kijina europska pripadnost nastavlja se regionalnim skladištima rezervnih dijelova u vrijednosti preko 100 milijuna eura i već spomenutim istraživačko-razvojnim centrom u Rüsselsheimu u kojem se odvija razvoj automobilskih komponenti na čelu s modernim dizelskim motorima.

Suvremena i ekološki prihvatljiva tvornica u Slovačkoj

Kvaliteta igra ključnu ulogu u proizvodnji

Podrška sportu

Kia je službeni automobilski partner Svjetskih i Evropskih prvenstava u fudbal i glavni sponzor teniskog grand slama Australian Open. Španjolac Rafael Nadal, trenutno drugi reket svijeta, Kijin je globalni sportski ambasador. Kia je već nekoliko godina sponzor košarkaške lige NBA i ABA, a u 2011. godini potpisala je sponzorski ugovor s NBA zvijezdom Blakom Griffinom. Iako tek zakoračio u dvadesete Griffin je postao planetarno poznat nakon što je na spektaklu All Star zakucao preskočivši Kijinu limuzinu Optima i na spektakularan način pobijedio u tom prestižnom i vrlo atraktivnom natjecanju.

Slogan

Slogan kompanije Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalnu pripadnost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašivaju očekivanja kupaca i, između ostalog zahvaljujući revolucionarnoj 7-godišnjoj garanciji, predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.