PRVA ZA LJUDE

SPORTSKA SPONZORSTVA

Spajamo.

U kompaniji Kia Motors proizvodnjom vozila spajamo ljude. Pošto i sport spaja ljude kao sponzor podržavamo brojne sportske aktivnosti. Upravo zato jer sport spaja ljude, mi sponzorski dajemo potporu mnogim sportskim događajima.

Od vrhunskih događaja sponzorišemo svjetsko fudbalsko prvenstvo FIFA i UEFA Europa ligu, teniski grand slam Australian Open i sjevernoameričku košarkašku ligu NBA i regionalnu jadransku ligu ABA, kao i mnoge poznate svjetske klubove i reprezentacije u različitim sportovima - fudbal, košarka, odbojka, brzo klizanje, skijaški skokovi, streličarstvo i mnogi drugi. Pored toga otvaramo sportske događaje na lokalnom nivou. To važi i za našu zemlju.

Kia i e-sport

Kia Motors nedavno je zakoračila u arenu takmičarskih video igara, u tzv. svijet e-sporta, tako što je postala glavni pokrovitelj evropskog takmičenja "League of Legends European Championship" (LEC). League of Legends, online je takmičarska arena i najpopularnija e-sport igra na svijetu. Igrači League of Legends nadziru ‘prvake’ i bore se u timovima za dominaciju nad teritorijom. LEC predstavlja najviši nivo igre League of Legends u Evropi, sa deset ekipa, koje se bore u najvišoj ligi. Kao i tradicionalne sportove i LEC prate milioni simpatizera koji prate ekipe profesionalnih igrača e-sporta i vrhunskih komentatora, a Kia svojim pogledom u budućnost sve više podržava ovaj vid sporta.

Kia sponzorstvo UEFA Evropska liga

Kia Motors Corporation je 2018. godine potpisala još jedan ugovor sa evropskom krovnom organizacijom UEFA na razdoblje od tri godine. Tako sada Kia sponzoriše UEFA Evropsku ligu, jedno od najvećih svjetskih takmičenja u kojem sudjeluje 56 europskih klubova. Kroz sponzorstvo, Kia jača zajedništvo te miroljubivo i nenasilno navijanje, a u svoje akcije aktivno uključuje djecu i odrasle kako bi im ispunila nogometne snove.

Kia – glavni sponzor turnira Australian Open

Od svog prvog sponzorstva 2002. godine Kia učestvuje na turniru kao glavni sponzor i uspješno ga promoviše i podržava. Od prvog dana partnerstva svake godine australskom teniskom savezu stavljaju na raspolaganje više od 100 novih vozila Kia čime omogućavaju nezaboravan i udoban prevoz najboljim tenisačima, VIP gostima, zvaničnicima i medijima.

Rafael Nadal - Kia Brand Ambasador

Rafael Nadal je od 2006. godine – tada još kao mlada španska teniska senzacija - globalni ambasador brenda Kia. Svojom saradnjom Nadal i Kia širom svijeta zajedno ostvaruju Kijin slogan 'The Power to Surprise' (snaga iznenađenja).

Zvanični automobilski partner FIFA od 2007. do 2022. godine

Kia kao partner međunarodne krovne fudbalske organizacije FIFA i zvanični automobilski partner nudi vozila iz svoje bogate ponude modela i preko različitih marketinških aktivnosti i oglašavanja na stadionima jača svoju prepoznatljivost.

Kia sponzorstvo UEFA Europa liga

Liga Europa u fudbalu, koju oragnizuje evropska krovna nogometna organizacija UEFA, je jedno od najvećih klupskih fudbalskih takmičenja u Evropi. Kia Motors Corporation je prestižni globalni partner UEFA od 2006. do 2017. godine, kada je završila sponzorstvo Evropskog prvenstva, a od 2018. je sponzor UEFA-ine Lige Europa

Kia i moto-sport

Kia Lotos Race je prvenstvo koje se od 2006. održava u organizaciji Kia Motors Polska, a u njemu nastupaju izabrani trkači, koji se takmiče s prilagođenim vozilima Kia Picanto. Kia Lotos Race, koji mladim nadarenim vozačima omogućava da naprave prve korake u svijetu moto-sporta, sada je postalo međunarodno takmičenje! Više informacija možete naći na kialotosrace.pl/.

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani