Predstavljanje Galerija Specifikacije
Predstavljanje Galerija Specifikacije
Novi Kia Sportage

Karakteristike

+

Bežično punjenje mobilnih uređaj

Od sada ćete uvijek imati napunjen mobitel. Uživajte u najnovijoj tehnologiji s bežičnim punjačem koji koristi elektromagnetno polje te se tako riješite nepotrebnih kablova.

+

Ecodynamics+ 48-voltni blagi hibrid

Novi ''EcoDynamics+'' blagi hibridni sistem povezuje naš 2.0 CRDi dizelski motor s 48-voltnom litijum-ionskom baterijom. Djelovanje, koje se odvija neprimjetno, tokom kočenja i smanjenjem brzine pohranjuje energiju i pruža okretni moment. Ova inovativna električna motorizacija donosi potrošačima najnižu potrošnju goriva u tom razredu te povećava Vaš užitak vožnje.

+

Sistem za spriječavanje naleta (FCA)

Ne dopustite da nepredviđeni objekti stanu na Vaš put. Radar na prednjem braniku i kamera na vjetrobranskom staklu procjenjuju potencijalni rizik na pomolu, kao što su, npr. pješaci ili druga vozila. S upozoravanjem i automatskim kočenjem sistem za spriječavanje naleta (FCA-Forward-Collision Avoidance Assist system) pomaže Vam kod izbjegavanja nesreća ili smanjivanja njihovih posljedica. Jer svakom ponekad zatreba pomoć.

+

Radarski tempomat s funkcijom stani/kreni

Radarski tempomat se aktivira pomoću prekidača na upravljačkom obruču čime jednostavno podešavate željenu brzinu. Sistem tako ujednačava brzinu i udaljenost od vozila ispred sebe tako da Vi jednostavnije i zabavnije uživate u svom vozilu. U zavisnosti od brzine vozila ispred, Sportage ubrzava, usporava ili se u potpunosti zaustavlja uvijek održavajući sigurnu udaljenost.

+

Sustav za održavanje vozila u voznoj traci (LKA)

Neka Vas sistem upozori ako napuštate svoju voznu traku bez pokazivača smjera ili u potpunosti popravi položaj upravljača, ako je to potrebno. Neke Vam stvari mogu odvući pažnju, ali to ne vrijedi za Kia Sportage.

+

Upozorenje na vozila u mrtvom uglu (bscw)

Ništa ne propustite. Kontrolišite svaki detalj svakodnevne vožnje upotrebom radara koji prati lijevu i desnu stranu te događanja iza vozila. Sistem za upozorenje na vozila u mrtvom uglu koristi audio-vizuelna upozorenja kako bi Vas upozorio na vozila u Vašem mrtvom uglu.

Test vožnja

Akcijska ponuda

Novi Sportage

Novi Kia Sportage odskače i oduševljava na dnevnoj bazi. Njegov odvažan i robusan izgled nagradili su agresivni dizajnerski elementi kao npr. maska motora s visokim sjajem, kromirane ukrasne lajsne, 19-inčni aluminijski naplaci, dvije ispušne cijevi i još mnogo toga.

već od 345 KM/mjesečno

Test vožnja Katalog

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani