Predstavljanje Galerija Specifikacije
Novi e-Niro

Boje

{{spinner.loading_percent}} %
Pokreni 360° pogled
BOJE {{ selected_color.name }}

Pomoćne tehnologije

+

Radarski tempomat s funkcijom stani/kreni

Radarski tempomat koristi radar za podešavanje brzine i udaljenosti do vozila ispred. Ako vozilo ispred ubrzava, Vaš novi e-Niro ubrzava do postavljene brzine. Međutim, ako vozilo ispred usporava, usporava i Vaše vozilo te na taj način održava sigurnu udaljenost.

+

Elektronska parking kočnica

Elektronska parking kočnica je jednostavna i udobna - samo pritisnite taster da biste je otpustili. Za otpuštanje kočnice jednostavno uključite automobil.

+

Sistem za sprječavanje naleta (FCA)

Sistem za sprječavanje naleta (FCA) sa zaštitom za pješake / bicikliste upozorava vas i automatski koči ako ne reagujete kada se otkrije opasnost od sudara. Radar i kamera otkrivaju potencijalne opasnosti na putu vozila, uključujući pješake, bicikliste i automobile.

+

Elektronička parking kočnica

Elektronička parkirna kočnica je jednostavna i udobna - samo pritisnite gumb da biste je otpustili. Za otpuštanje kočnice jednostavno uključite automobil.

+

Sistem za održavanje vozila u voznoj traci sa prilagođavanjem udaljenosti od vozila ispred (LFA)

Vožnja u saobraćajnim gužvama sada je lakša i sigurnija: održavanje vozila u voznoj traci sa prilagođavanjem udaljenosti od vozila ispred (LFA) napredni je sistem koji prilagođava ubrzanje, kočenje i okretanje upravljača u odnosu na vozilo ispred. Vaše se vozilo čak automatski pokreće, ako se automobil ispred vas pokrene u roku od tri sekunde od zaustavljanja.

+

Bežično punjenje mobilnih uređaja

Prazna baterija? Bežičnim punjenjem u posebnoj ladici na središnjoj konzoli napunit ćete vaš telefon dok ste i dalje fokusirani na cestu koja je pred vama. Nema posla s kablovima i punjačima!

Upoznajte razloge zbog kojih je e-Niro nova zvijezda električne mobilnosti

Razlozi zašto je tako:

E-zvijezda, uzbudljiva i jednostavna u isto vrijeme

Ako su vam odgovornost za prirodu, strast prema vožnji i lični stil jednako važni, mi imamo pravi odgovor za vas. To je Kia e-Niro, potpuno električna zvijezda nove mobilnosti koja je jednostavna za upotrebu kao i punjenje mobilnog telefona! Zapanjujući Kia krosover, opremljen sa mnogo komfora, najnovijom tehnologijom i izuzetno moćnom baterijom, vodi vas do najzabavnije vožnje bez emisije štetnih gasova - i u budućnost!

E-zvezda koja postiže najviše

Model e-Niro, koji skriva snažnu bateriju od 64 kW, možete voziti čak 455 kilometara sa jednim punjenjem u WLTP kombinovanom načinu vožnje. Ovaj sjajni domet gotovo da nema premca među e-vozilima i pruža Vam bezbrižnu vožnju bez potrebe da uvek razmišljate o sledećem punjenju. Pored toga, putovaćete uz zadovoljavajući osećaj, jer nećete emitovati CO2 u vazduh!

E-zvijezda koja postiže najviše

Model e-Niro, koji skriva snažnu bateriju od 64 kW, možete voziti čak 455 kilometara sa jednim punjenjem u WLTP kombinovanom načinu vožnje. Ovaj sjajni domet gotovo da nema premca među e-vozilima i pruža vam bezbrižnu vožnju bez potrebe da uvijek razmišljate o sljedećem punjenju. Pored toga, putovaćete uz zadovoljavajući osećaj, jer nećete emitovati CO2 u vazduh!

E-zvijezda, uvek spremna za vas

E-Niro baterija velikog dometa može se napuniti od 20% do 80% za nešto više od 42 minuta brzim punjačem, dok se za 54 minuta može napuniti do kraja. Na ovaj način Vaša električna Kia će se brzo spremiti za vožnju, dok vi možete uživati u kafi u popularnom restoranu ili prošetati gradom. Vaš novi e-Niro možete napuniti i u kućnoj varijanti za sedam sati, na primjer tokom noći dok spavate. Brzo i jednostavno!

E-zvijezda koju vozite na svoj način

Da je e-Niro pametan automobil, dokazuje i pametni sistem kočenja koji poboljšava efikasnost baterije i proširuje ionako velik domet vozila - pomoću tehnologije regenerativnog kočenja, e-Niro puni bateriju tokom kočenja. Možete da birate između pet načina rekuperacije energije tokom vožnje, a tu je i automatski režim koji omogućava da e-Niro prilagodi brzinu rekuperacije prema trenutnim uslovima u saobraćaju.

E-zvijezda koja uvijek ima dovoljno prostora

Čak i kada su sva mjesta u e-Niru zauzeta, prostor ne predstavlja problem jer u njegov prtljažnik od 451 litar možete smjestiti impresivnu količinu prtljaga. To znači da možete da otputujete na odmor opremljeni svime što vam je potrebno, uspješno obaviti veliki dan kupovine ili ponijeti sve moguće rekvizite na sportsko putovanje. A vožnja i dalje ostaje izuzetno udobna!

E-zvijezda sa kojom vam nikada neće biti hladno

Još jedan dobar razlog da odvezete novi e-Niro - kao opciju nudi i naprednu toplotnu pumpu koja koristi toplotu iz klima uređaja i drugih električnih uređaja. Na ovaj način vaš e-Niro može uštediti bateriju, jer toplotna pumpa u putničkom prostoru efikasno reciklira energiju. Zbog manjeg opterećenja baterije, e-Niro ima duži domet!

E-zvezda sa kojom Vam nikada neće biti hladno

Još jedan dobar razlog da odvezete novi e-Niro - kao opciju nudi i naprednu toplotnu pumpu koja koristi toplotu iz klima uređaja i drugih električnih uređaja. Na ovaj način Vaš e-Niro može uštedeti bateriju, jer toplotna pumpa u putničkom prostoru efikasno reciklira energiju. Zbog manjeg opterećenja baterije, e-Niro ima duži domet!

E-zvijezda u koju imate povjerenja

Kako i priliči Kiji, e-Niro je takođe zvijezda bezbjednosti. Donosi najsavremeniju sigurnosnu opremu i brojne sisteme za pomoć koji pomažu u smanjenju mogućnosti sudara u različitim scenarijima vožnje. Svojim sistemima e-Niro pruža stabilnost tokom kočenja i u krivinama, sprječava sudare, automatski zatamnjuje prednja svjetla, upozorava na nesklad u vožnji, zadržava se u voznoj traci, prilagođava udaljenost od vozila ispred, automatski ubrzava prilikom preticanja nakon aktiviranja žmigavca te posjeduje još mnogo toga kako bi vašu vožnju učinio sigurnijom!

E-zvijezda bez premca

Pobjednički kvalitet novog e-Nira dokazuje i činjenica da je na nedavnom uporednom testu njemačkog časopisa Autobild glatko nadmašio svu električnu konkurenciju u svom segmentu. Prema Autobild-u, e-Niro najbolje kombinuje dizajn SUV-a i električnu mobilnost, a također prednjači u karoseriji, pogonu, povezivosti, iskustvu vožnje, ubrzanju i, naravno, nenadmašnom dometu koji pruža njegova baterija. Preostaje vam samo da ga upoznate i testirate!

Pokazati više

Test vožnja

Kia visokonaponske litij-ionske baterije u električnim vozilima (EV), hibridnim električnim vozilima (HEV) i plug-in hibridnim električnim vozilima (PHEV) dizajnirane su tako da imaju dug životni vijek. Baterije pokriva Kia fabrička garancija koja vrijedi 7 godina od prve registracije vozila ili do pređenih 150.000 km - ovisno o tome šta se prvo dogodi. Baterije niskog napona (48V i 12V) u blagim hibridnim vozilima (MHEV) pokrivene su Kia garancijom koja obuhvata razdoblje od dvije godine od prve registracije, bez obzira na kilometražu. Samo za električna vozila (EV), Kia osigurava 65% kapaciteta baterije. Smanjenje kapaciteta baterije za PHEV, HEV i MHEV vozila nije pokriveno garancijom. Kako biste smanjili moguće smanjenje kapaciteta baterije, slijedite upute u korisničkom priručniku. Više informacija o Kia garanciji možete pronaći na https://www.kia.ba/garancija.