DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

Predstavljamo DRIVE WISE: Kijinu novu inovaciju posvećenu autonomnoj vožnji i pomoćnim tehnologijama pri vožnji. Ova potpuno nova platforma omogućiće nam da predstavimo pametne sigurnosne inovacije na našim novim vozilima i kroz nadolazeće godine na ovaj način eliminišemo mnogo neposrednih opasnosti i stresova tokom vožnje, mijenjajući način na koji doživljavate svoju Kiju. Za Vas to znači poboljšanu sigurnost na cesti i lakšu vožnju s više užitka.

Sistem upozorenja na mrtvi ugao + sistem za pomoć kod vožnje unazad

Uklonite područja koja ne vidite uz pomoć sistema upozoravanja na mrtve uglove. Ova pametna tehnologija prati mrtvi ugao i vizuelno Vas upozorava na retrovizorima ako se drugo vozilo nalazi u mrtvom uglu. Kada idete unazad sistem za pomoć pri vožnji unazad upozorava Vas ako Vam prilazi vozilo. Ovaj sistem Vam omogućava da budete opušteniji kada izlazite s parkirnog mjesta.

Sistem autonomnog kočenja

Sistem autonomnog kočenja (1) pomaže izbjeći nesreću i brine se za Vašu sigurnost. Senzori i kamere za otkrivanje pješaka i vozila na cesti, upozoravaju Vas ako postoji rizik od sudara. U slučaju da ne reagirate na vrijeme, vozilo automatski koči kako bi pokušalo izbjeći ili ublažiti nesreću.

Napredni radarski tempomat

Ova aktivna pametna tehnologija ponaša se kao normalni tempomat dok senzori ne otkriju vozilo ili prepreku ispred vozila, onda automatski usporava ili potpuno staje kako bi zadržao sigurnu udaljenost od vozila i izbjegao sudar.

(1) Sistem autonomnog kočenja
Sistem autonomnog kočenja (AEBS) je pomoćni sistem i ne oslobađa vozača od njegove/njezine odgovornosti da sigurno koristi automobil u svakom trenutku. Vozači i dalje trebaju prilagoditi svoju vožnju prema svojim vozačkim sposobnostima, zakonskim zahtjevima i uslovima na cesti. AEBS nije namijenjen samostalnom djelovanju. Za više informacija, molimo Vas pogledajte vlasnički priručnik.