Predstavljanje Galerija Specifikacije
Predstavljanje Galerija Specifikacije
Kia Carens

Karakteristike

+

Pametni sistem za pomoć pri parkiranju (SPAS)

Bočno parkiranje nikada nije bilo tako jednostavno. Ovaj inteligentni sistem pomoću senzora pronalazi parkirno mjesto dovoljno veliko za Vaš Carens te potom potpuno samostalno upravlja vozilom prilikom parkiranja. Vozač jednostavno treba lagano da pritisne papučicu gasa i prilagodi brzinu.

+

Satelitska navigacija i vrhunski audio sistem

Informacijski sistem opremljen je velikim 7-inčnim LCD zaslonom u boji, kamerom za vožnju unazad, glasovnim upravljanjem i Bluetooth sistemom za bežično telefoniranje. Istinske muzičke sladokusce razveseliće izvrsni audio sistem opremljen sa šest zvučnika, dodatnim subwooferom, 8-kanalnim pojačalom.

+

HAC (Hill Start Assist Control)

Sistem za pomoć kod polaženja vozila na uzbrdici automatski zadržava kočioni pritisak dvije sekunde nakon odmicanja noge s papučice kočnice čime pomaže polaženju na uzbrdici.

+

Opcija elektronskog produžavanja donjeg dijela sjedišta

Kako bi bila omogućena i dodatna udobnost vozača, vozačevo sjedište dostupno je u izvedbi opremljenoj sistemom za električno produživanje sjedeće površine.

+

Sistem upozorenja za prelazak na drugu saobraćajnu traku

To nije alternativa za pauzu za odmor! To je sistem koji pomoću kamera postavljenih u vjetrobranskom staklu upozorava i pomaže ukoliko dođe do umora vozača. Funkcioniše tako da se aktivira zvučni signal kada vozilo počne prelaziti na drugu voznu traku.

+

Kamera za lakšu vožnju unatrag

Dostupna je i kamera s prikazom događaja preko 4,3-inčnog ili 7-inčnog ekrana. Kamera omogućuje preglednije, sigurnije i jednostavnije kretanje vozila unazad prilikom parkiranja.