PRVA ZA LJUDE

SPORTSKA SPONZORSTVA

Spajamo.

U kompaniji Kia Motors proizvodnjom vozila spajamo ljude. Pošto i sport spaja ljude kao sponzor podržavamo brojne sportske aktivnosti.

Od vrhunskih sportskih događaja podržavamo evropsko i svjetsko prvenstvo u fudbalu, teniski grand slam Australian Open, košarkaške lige NBA i ABA, brojne klubove i reprezentacije u različitim sportovima – fudbal, košarka, odbojka, brzo klizanje, skijaški skokovi, streličarstvo itd. Osim toga podržavamo i sportske događaje i aktivnosti na lokalnom nivou. I u Bosni i Hercegovini.

Kia – glavni sponzor turnira Australian Open

Od svog prvog sponzorstva 2002. godine Kia učestvuje na turniru kao glavni sponzor i uspješno ga promoviše i podržava. Od prvog dana partnerstva svake godine australijskom teniskom savezu stavljaju na raspolaganje više od 100 novih vozila Kia čime omogućavaju nezaboravan i udoban prevoz najboljim teniserima, VIP gostima, službenim osobama i medijima.

Rafael Nadal - Kia Brand Ambasador

Rafael Nadal je od 2006. – tada još kao mlada španska teniska senzacija - globalni ambasador brenda Kia. Svojom saradnjom Nadal i Kia širom svijeta zajedno ostvaruju Kijin slogan 'The Power to Surprise' (snaga iznenađenja).

Službeni automobilski partner FIFA od 2007. do 2022. godine

Kia kao partner FIFA i službeni automobilski partner te međunarodne krovne fudbalske organizacije organizatorima svjetskih prvenstava nudi vozila iz svoje bogate ponude modela i preko različitih marketinških aktivnosti i oglaševanja na stadionima jača svoju prepoznatljivost.

Kia sponzorstvo UEFA EURO

Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje organizuje evropska krovna fudbalska organizacija UEFA, najveći je fudbalski događaj u Evropi. Kia Motors Corporation je prestižni globalni EUROTOP partner UEFA od 2006. do 2017. godine

Kia i moto-sport

Kia Lotos Race je prvenstvo koje se od 2006. održava u organizaciji Kia Motors Polska, a u njemu nastupaju izabrani trkači, koji se takmiče s prilagođenim vozilima Kia Picanto. Kia Lotos Race, koji mladim nadarenim vozačima omogućava da naprave prve korake u svijetu moto-sporta, sada je postalo međunarodno takmičenje! Više informacija možete naći na www.kialotosrace.pl/.