09. 08. 2017

Kia među Nijemcima  najviše plasirana od svih 24 brendova

Kia Motors je pokupila još jednu nagradu za kvalitet i pouzdanost, i to u studiji ugledne institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila za 2017. godinu (VDS - Vehicle Dependability Study), koju su izveli među njemačkim kupcima, gdje je zauzela 1. mjesto.

Kia Sportage drugu godinu zaredom najpouzdaniji u svojoj klasi
Sportage, evropski prodajni hit, već drugu godinu zaredom je uvjerio njemačke kupce i pobjedom u kategoriji ‘kompaktni sportski terenac’ pomeo svu konkurenciju.

14.000 vlasnika vozila u Njemačkoj ocijenilo 71 model
Studija je ove godine obuhvatila oko 14.000 vlasnika vozila u Njemačkoj, koji su ocijenjivali pouzdanost 71 modela 24 proizvođača automobila.

U ovogodišnjoj studiji institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila, koja bilježi kvalitet vozila i broj problema na 100 vozila (100 PP), sa svojim niskim brojem problema odskakao je Kia Sportage 3. generacije. Kijin evropski bestseler je zabljesnuo ne samo u svojoj klasi, već među svim modelima i sa samo 77 problema na 100 vozila (PP77) osvojio je ukupno 2. mjesto u konkurenciji 71 modela svih proizvođača, koji se prodaju u Njemačkoj.

Sportage - Kijin najprodavaniji model u Evropi – imao je čak 7 bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta u svojoj kategoriji  kompaktnih sportskih terenaca.

Prošle godine se ovaj model Kije iskazao na testu izdržljivosti (100.000 km) čuvenih njemačkih magazina Auto Bild i Auto Motor und Sport. Sportage je testove položio bez ikakvog kvara i zabilježio najbolji rezultat bilo kojeg testnog vozila do tada.

Studija o pouzdanosti vozila VDS 2017 je Kiju krunisala kao ‘najbolji automobilski brend’, s najmanje zabilježenih problema od svih brendova. Kia je među 24 ocijenjene brenda jedina, koja je imala manje od 100 bodova i značajno ispod prosjeka koji iznosi 151 bod.

Steffen Cost, izvršni direktor Kia Motors Deutschland, rekao je: “Ovo dostignuće je nešto na što mora biti ponosna čitava Kijina ekipa, jer izvanredan rezultat ne temelji na ocjeni malobrojnog žirija, već predstavlja mišljenje hiljada stručnjaka, koji svoja vozila poznaju jako dobro. Kia je poznata po svojoj 7-godišnjoj fabričkoj garanciji, koju smo prilikom lansiranja cee'da predstavili prije 10 godina, a imaju je svi naši modeli od 2010. godine. Rezultati studije o pouzdanosti vozila još jednom dokazuju da sasvim opravdano našim strankama obećavamo vrhunski kvalitet.”

Kia najbolja i u studiji J.D. Power o početnom kvalitetu vozila u SAD
Kia je nedavno pobijedila u studiji J.D. Power o početnom kvalitetu za 2017. godinu, koju su izvodili u SAD, a objavljena je krajem juna. To je takođe druga pobjeda zaredom. Kia je osvojila 1. mjesto u 5 od 26 kategorija obuhvaćenih u studiji, što je najviše od svih proizvođača. Soul (treća pobjeda u nizu), Niro i Sorento te modeli Forte i Cadenza – potonji se ne prodaju u Evropi – pobjednici su u svojim kategorijama. Sportage i Optima su bili drugoplasirani u svojim kategorijama, dok je velika luksuzna limuzina Cadenza dobila najvišu ocjenu od 243 modela, koje je ocijenjivalo više od 77.000 vlasnika vozila.

Studija J.D. Power VDS 2017 o pouzdanosti vozila u Njemačkoj
Međunarodna ugledna kompanija J.D. Power, koja je nastala 1968. godine u SAD, od 2002. godine obavlja studiju za njemačko tržište. U ovogodišnjoj online anketi o pouzdanosti vozila je učestvovalo više od 14.000 vozača, koji su iznijeli detaljne ocjene o svom vlasničkom iskustvu s vozilom koje voze duže od 2 godine. Studija je obuhvatila samo modele koji su dobili barem 75 ocjena. Rezultati su podijeljeni po kategorijama kvallitet /pouzdanost, privlačnost i troškovi održavanja i temelje na broju problema. Od 2008. rezultate studije detaljnije objavljuje njemački magazin AUTO TEST.

 

Isprobajte Kiju na test vožnji i uvjerite se u Kia kvalitet!

Prijavite se na test vožnju

 

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih evropskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2017 JD Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih brendova. Izrazito evropsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

17. 07. 2017

Kia je u okviru prestižnih nagrada German Brand Award (GBA) osvojila zlatnu medalju za ‘izvrsnost u strategiji marke, upravljanju i stvaranju marke’. Žiri je najstarijeg korejskog proizvođača automobila odlikovao i u kategoriji ‘interni brending’. Kia oduševljava ‘snagom iznenađenja’ Kia je žiri, sastavljen od nezavisnih stručnjaka, uvjerila ne samo načinom komuniciranja svojih... Više ...

05. 07. 2017

Bronzano priznanje IDEA za koncept velikog SUV-a Veliki konceptni sportski terenac Kia Telluride dobio je prestižnu dizajnersku nagradu, koju dodjeljuje američko društvo dizajnera IDSA. Kia je osvojila bronzanu medalju za dizajnersku izvrsnost IDEA 2017 (International Design Excellence Awards) u kategoriji prevoznih sredstava i to za konceptno vozilo, premijerno predstavljeno na salonu automobila u Detroitu u januaru 2016. godine. Telluride nastavlja seriju Kijinih dizajnerskih nagrada ... Više ...

29. 06. 2017

Kia ove godine bolja za 11 bodova Kia je već drugu godinu zaredom najbolji brend po zadovoljstvu kupaca po rezultatima studije IQS (Initial Quality Study) kompanije J.D. Power za 2017. godinu, koja istražuje zadovoljstvo kupaca 90 dana nakon kupovine vozila. Kijino poboljšanje kvaliteta je najbolji rezultat bilo kojeg proizvođača automobila u zadnjih 20 godina studije. Modeli Soul, Forte, Cadenza, Niro i Sorento na vrhu svojih kategorija ... Više ...

26. 05. 2017

Kia Motors je po podacima evropske asocijacije proizvođača automobila ACEA u prva četiri mjeseca ove godine postigla novi prodajni rekord na evropskom tržištu (EU28 + EFTA države). Kia u Evropi prvi put s tržišnim udjelom od 3 posto Rekordnih 166.266 prvi put registrovanih vozila Kia od 1. januara do 30. aprila predstavlja rast od 11,7 posto u odnosu na isti period prošle godine,... Više ...