Sve novosti

24. 10. 2014

- Najbolji košarkaš današnjice postao Kijin prvi luksuzni ambasador
- Svojoj bogatoj kolekciji luksuznih modela dodao i Kijinu limuzinu K2900

Košarkaš LeBron James postao je novi sportski ambasador Kije, čak štaviše postao je prvi Kijin luksuzni ambasador.

LeBron James, jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA, koji se može pohvaliti i nadimkom King (Kralj) i Nike-ova je dugogodišnja ikona, ima dvije titule prvaka NBA lige i 2 olimpijske zlatne medalje, desetostruki je učesnik NBA All-Star utakmice i dobitnik je brojnih priznanja za svoje košarkaško umijeće. U svojoj 11-godišnjoj NBA karijeri je po podacima Forbesa zaradio više od 450 miliona dolara. Može sebi priuštiti automobil koji god poželi, ali je njegov najnoviji izbor luksuzna limuzina Kia K900.

„Ja sam vozio K900 i oduševila me još prije nego što smo postali partneri tako da sam zaista uzbuđen što ću postati Kijin prvi luksuzni ambasador," rekao je LeBron James i dodao: "U ovom partnerstvu se radi o snazi velikog stila i performansi. Kia i K900 postavljaju pred izazov konvencionalnu mudrost i ljudima pokazuju kako treba razmišljati drugačije i s tim se slažem u potpunosti. Za mene partnerstvo mora biti autentično i mora se poklapati s onim što sam ja kao osoba i zbog toga je ovo nešto posebno."

U Kiji vjeruju da će planetarno poznati košarkaš podignuti ugled njihovih vozila. Za samo par mjeseci od dolaska na tržište već su uspjeli prodati 1.106 primjeraka K900.

K900 vozačima u SAD, gdje se zasad jedino prodaje, pruža mogućnost izbora motora V6 ili V8, 8-stepeni automatski mjenjač i prestižnu unutrašnjost s drvenim i kožnim dodacima. Cijene vozila u SAD počinju od 60 hiljada dolara (oko 92.000 KM).

Pored LeBrona Jamesa sportski ambasadori korejskog giganta su još jedna NBA zvijezda Blake Griffin, teniser Rafael Nadal i profesionalna golferica Michelle Wie.


 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 170 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih evropskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svjetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

13. 10. 2014

Kada se, ne tako davne 2007. godine, Kia opredijelila za dizajn kao temeljni pokretač budućeg rasta kompanije, definitivno nije pogriješila. Postavivši na čelo dizajnerskog tima jednog od najcjenjenijih svjetskih dizajnera Petera Schreyera počinje poslovni uzlet ove kompanije. Prema, danas objavljenom, Interbrandovom ekskluzivnom popisu 100 „Najboljih svjetskih brandova“ vrijednost branda... Više ...

07. 10. 2014

Kia Optima Hybrid osvojila je "Plus X" nagradu za inovaciju. Ova nagrada ujedno je i potvrda najvišeg kvaliteta, najboljeg dizajna te najnaprednijeg razmišljanja u kreiranju proizvoda. Nezavisni žiri, u sastavu stručnjaka i novinara iz 25 različitih branši, dodijelio je Kia Optimi Hybrid četiri "Plus X" nagrade. Optima Hybrid ocijenjena je kao najbolja u... Više ...

01. 10. 2014

Novi Kia Sorento će evropsku premijeru doživjeti 2. oktobra na salonu automobila u Parizu, a društvo će mu praviti poboljšani modeli Rio i Venga. Njima će se na pozornici pridružiti koncept hibridne limuzine Optima, koji predstavlja Kijinu novu štedljivu dizelsko-električnu hibridnu tehnologiju.   Novi Kia Sorento će svojim novim izgledom, brojnim novitetima na području... Više ...

10. 09. 2014

     Na sjedištu Kia Motors Europe u Frankfurtu nedavno su postavili dvije inovativne punionice za brzo punjenje električnih vozila. Brze punionice namijenjene električnom Soulu EV, koji uskoro dolazi u Evropu, svjedoče o Kijinim ambicijama biti lider na području naprednih pogonskih tehnologija.          Prilikom predstavljanja novih tehnologija... Više ...